Kirjojen hintavertailu – 12 859 824 kirjaa ja 27 kauppaa

Kirjailija

William A. Burnham

Kirjat ja teokset yhdessä paikassa: 2 kirjaa, julkaisuja vuosilta 1984–2012, suosituimpiin kuuluu The History and Range Expansion of Peregrine Falcons in the Thule Area, Northwest Greenland. Vertaile teosten hintoja ja tarkista saatavuus suomalaisista kirjakaupoista.

Nimi esiintyy myös muodoissa: William A Burnham

2 kirjaa

Kirjojen julkaisuvuodet: 1984–2012.

The History and Range Expansion of Peregrine Falcons in the Thule Area, Northwest Greenland

The History and Range Expansion of Peregrine Falcons in the Thule Area, Northwest Greenland

Kurt K. Burnham; William A. Burnham; Ian Newton; Jeff A. Johnson; Andrew G. Gosler

Museum Tusculanum Press
2012
nidottu
This book covers the discovery and history of the most northern breeding population of Peregrine Falcons in the world, near Thule Air Base in north-west Greenland (75.9-77.6° N). Although the region was explored by scientific expeditions as early as 1818, Peregrines were not documented in the area until the 1930s. By the early 1990s the population had become well established, with a warming climate enabling Peregrines from further south to expand their breeding range northward. Here Burnham and his co-authors present their comprehensive findings on the biology and ecology of this population based on thirteen years of research from 1993 to 2005.
Biology of the Peregrine & Gryfalcon in Greenland

Biology of the Peregrine & Gryfalcon in Greenland

William A Burnham; William G Mattox

Museum Tusculanum Press
1984
nidottu
A ten year study began in 1972 in West Greenland to investigate the breeding biology of the peregrine falcon. Data on nesting gyrfalcons were also collected. Thirty-four peregrine nesting sites were examined in the 6050 km2 inland study area near Søndre Strømfjord. Limited research also centered in Disko Bugt and Frederikshåb. Peregrines were found nesting predominantly on high, south-facing cliffs, which overlooked large areas. The mean minimum distance between peregrine eyries was 7.7 km for the inland area (1972 and 1973) and 55 km for the coast (1974). Approximately 60 percent of the inland nesting sites were occupied each year. A ten-year average production of 1.90 young per occupied site and 2.78 young per successful site was determined. Lapland longspurs, snow buntings, wheatears, and redpolls comprised 90 percent of the peregrines diet. Raven nests and prey availability may be the most significant factor affecting falcon density. Addled peregrine eggs, eggshell fragments, and peregrine prey species were collected. Whole eggs averaged 14.3 ppm wet weight (305 ppm lipid weight ) DDE, while eggshell measurements showed a 16 percent thinning compared with pre-1940 eggs from Greenland. Prey species carried low levels of DDE. The peregrine population appears to be at a near critical contamination level, and a small increase in DDE level could contribute to a population decline. No indication of a decline has been observed during the study, and the population appears stable. The project banded 185 peregrines, from which 8 recoveries occurred. The recoveries suggest peregrines migrate south to winter in South America.